U mnie też przestał działać
przeglądam te linki od Andrzeja ale tak płaskiego mikrowyłącznika hermetycznego aby palce się swobodnie mieściły nie dopatrzyłem się. Jak ktoś montował taki zastępczy to może podrzuci jakieś szczegóły, który to mikro i gdzie zamontowany.
Z uwagi na brak przykładów rozwiązania tego problemu zastąpiłem oryginalny wyłącznik innym.
Znalazłem w swoich rupieciach taki wyłącznik typu WP i po skróceniu w nim sprężyny aby lżej chodził i zamontowaniu na jego końcu magnesu miał sterować kontaktronem, ale aby to działało pewnie to ruch magnesu musiałby być ponad 1,5 cm a to było na granicy jego skoku i zbyt dużo wystawał więc zrezygnowałem z tego pomysłu i zamiast kontaktrony został zamontowany mikrowyłącznik i teraz klapa się otwiera.
Różnica jest taka że w rozwiązaniu istniejącym podnosząc klapę naciskałem jednocześnie na wyłącznik a teraz trzeba wcisnąć jednym palcem ten sztyft od wyłącznika a pozostałymi podnosić.
Może wykonanie nie jest w pełni profesjonalne ale nie chcąc jeździć i szukać użyłem elementy jakie miałem.
Użytkownik mittek edytował ten post 24 lipca 2016 - 10:33