Zbędna dyskusja Darku i nie na temat postu , zaznaczaj posty terminowe : andreeas7
Napisano 09 December 2014 - 22:13
Napisano 20 December 2014 - 18:33
.mniej wiecej: poczatek jak w patencie nr 1 czyli demontaz wszystkiego, a pozniej odnajdujemy za galka (cieplo zimno) na lewo i ciut powyzej 3 tasmy, robimy dziure w najnizszej z nich reszty zostawiamy i skladamy spowrotem do kupy, tak rozumiem ten opis
Napisano 20 December 2014 - 18:40
Napisano 20 December 2014 - 18:49
Napisano 20 December 2014 - 18:50
Napisano 20 December 2014 - 19:56
Napisano 07 September 2015 - 23:14
Witam.
Czy na pozycji nogi/szyby i prawe pokrętło na ciepłe powietrze na maxa działa klima?
Napisano 08 September 2015 - 01:50
Sprężarka się załączy/możesz to przecież sprawdzić/ ale w środku nie odczujesz
Chyba, że na zewnątrz jest minusowa w graniach 5 st. C
Napisano 08 September 2015 - 09:13
możesz to przecież sprawdzić/ ale w środku nie odczujesz
Właśnie nie odczuję działania klimy na ciepłym powietrzu a jak przekręcam na zimne to przełącza sprężarka klima.
Użytkownik reserved edytował ten post 08 September 2015 - 09:18
Napisano 08 September 2015 - 16:21
Właśnie nie odczuję działania klimy na ciepłym powietrzu
Sprawdź czy załącza się wentylator chłodnicy , jeśli nie to może już masz zrobioną blokadę tego automatycznego włączania klimy
Napisano 20 October 2015 - 17:22
Ja rozwierciłem drugą ścieżkę. jutro zobaczymy czy działa.
Napisano 25 October 2015 - 20:48
Witam. Ja mam jeszcze inny problem w swoim pitku. A to taki że po przęceniu pokrętła na nogi i szybę i załączeniu się sprężąrki klimy pitek się grzeje. Jak tylko pokrętło przękręcę w lewo na nogi odrazu temperatura spada. Miał ktoś podobny problem? pozdrawiam
Napisano 25 October 2015 - 21:15
Napisano 26 October 2015 - 12:27
i tu jest taki problem, że wentylator się włącza napierwszym biegu przy i na drugim biegu. więc to chyba nie to.
Napisano 16 December 2015 - 12:21
Ja tak troszkę napiszę o utracie mocy przy włączeniu klimy. Miałem Neona 2.0, Stratusa 2,5V6 i teraz Pitka. Wszystkie te auta maja coś skopane z klimatyzacją, co powoduje znaczną odczuwalną utratę mocy. Moja mama miała fabię 1,2 htp z klimą przy tak małym silniku utrata mocy była praktycznie nie wyczuwalna.
Nasze autka (2.0 16V benzyna) mają ok 140KM. Z tym, że przy jakichś 6000obr. na min. i pełnej kicie. Jeśli snujemy sie po mieście jeździmy na obrotach 2-3 tys. Wtedy auto ma jakieś 40-50KM zatem jeśli odejmiemy od tego 7-8KM mamy 32-42KM. To BARDZO duży procentowy spadek mocy. To już odczujemy przy włączaniu się źle zestrojonego kompresora. Jeśli ktoś pisze że nie odczuł przy wyprzedzaniu itp. to OK. Ale wtedy ciągnął najprawdopodobniej pod 5000obr na minute z butem w podłodze. Wtedy faktycznie nie będzie to zbytnio odczuwalne.
Chryslery mają jakoś bardzo "agresywne" włączanie klimy. I mnie również jak wielu z was to irytuje. Ciągłe włączanie i wyłączanie kompresora które bardzo czuć. (W innych autach tego nie ma)
Jest jeszcze sprawa PT z dieselkiem. Otóż silnik taki ma moc max przy dużo niższych obrotach. Dodatkowo ma mega moment obrotowy już od samego dołu a co za tym idzie niweluje to odczucia zabierania tych kilku koni przez kompresor klimy. Pozdro
Użytkownik Se83Ad edytował ten post 16 December 2015 - 12:23
Napisano 18 January 2017 - 09:11
witaj czyli po przewierceniu tej ścieżki co pokazałeś na foto Klima już się nievwlacza tak? Można wiercic?No to po ptakach wiertło poszło w ruch, wszystko nie działa
tak jak powinno, czyli jest ok. Jak biedę chciał klimę włączyć na szybki to po prostu zrobię to ręcznie.
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Przyszła wiosna do pitka |
Moje auto | suchy |
|
![]()
|
|
Jak sprawdzic jaka mam wersje Pitka? |
Ogólnie | Bezimienny Gość.Twin_* |
|
![]()
|
|
Spadanie obrotów na D i przerywanie zapłonu na postoju, przy wrzuceniu na N Lub P problem ustaje |
Techniczny podstawowy | lowermann |
|
![]()
|
|
Jak się trzymacie? Mam na myśli osoby w powodzi… |
Offtopic | pitkowechucherko |
|
![]()
|
|
Wydał ktos stąd pitomaniaków jakąś książkę? |