Skocz do zawartości

Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

Zdjęcie

rejs (-y)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
772 odpowiedzi w tym temacie

#521 maxym72

maxym72

VIP

• Mayster
  •   
  • Rok Produkcji:2014
  • Silnik:Sedici=4x4
  • Imię:Max

Napisano 22 marca 2013 - 13:51

Pojawił się - niedługo nygusy wejdą do Kalmaru. Uff - ulżyło.

[ Dodano: 2013-03-22, 15:16 ]
Idą pod wiatr prawie i pod prąd - coprawda kręcą 5 knottów, ale stoją prawie w miejscu. Jak tak dalej pójdzie i nie włącza motorka to pewnie jutro dopłyną.

Widzę Adamesa - siedzi na bocianim gnieździe, ma rozpiętą kurtałę i trzyma poły szeroko, coby powierzchnię czynną żagla zwiększyć. Maro chochlą miesza za burtą, ale trzonek krótki i ledwo sięga. Kajka miotłę zaprzęgła do rufy i włączyła pełen ciąg, ale remontu dawno nie było, to ledwie popycha. Dużo dymu tylko. Sześć miliardów chłopa dmucha w żagle - i dupa - stoją w miejscu. Pakuję się na Afrę, jutro jestem pod Kalmarem - jak rzucą cumę, to ich z brzegu podholuję. Damy radę!!!

#522 patii

patii

VIP

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:cabrio 2.4
  • Imię:Patii

Napisano 22 marca 2013 - 15:23

ale pogodę mają wiosenną : http://www.webbkamer... ... _1_640.php

#523 maxym72

maxym72

VIP

• Mayster
  •   

Napisano 22 marca 2013 - 15:33

Włączyli motory, albo zmienili taktykę - znacznie przyspieszyli. Widać Maro dostał pagaja do ręki - znaczy zdał egzamin i doszli do wniosku, że dadzą mu trochę bardziej skomplikowany sprzęt. Adames skubnął się, że od początku wejścia do zatoki ciągną za soba spuszczoną kotwicę - zaparł się, sprężył i własnymi ręcami wyciągnął. {Po skoku do nadświetlnej Kajka zaparta o podstawę grotmasztu, coby jej pęd nie zdmuchnął wydaje spokojnie komendy. Sześćset milionów chłopa trzyma wszystkie sznurki w garści i nie popuszcza.

#524 sluna

sluna

VIP

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2.2 touring
  • Imię:Darek

Napisano 22 marca 2013 - 15:42

Włączyli motory, albo zmienili taktykę - znacznie przyspieszyli.

dokładnie dają ''dzide'' :jupi
a tak przy okazji zapytam może ktoś wie, czy na takiej łajbie jest butla z tlenem hmm

#525 maxym72

maxym72

VIP

• Mayster
  •   

Napisano 22 marca 2013 - 16:36

Czają się wyraźnie - Adames znowu zapyla do gniazda - będzie wypatrywać wejścia. Kajka zdjęła okulary przeciwsłoneczne - przecież musi zobaczyć główki falochronu. Sześć bilionów chłopa pilnie wypatruje i żyje w maksymalnym napięciu. Maro smaruje silnik z oliwiareczką.

#526 sluna

sluna

VIP

• Przyjaciel forum
  •   

Napisano 22 marca 2013 - 16:47

Max chyba tyłem parkują hmm

#527 maxym72

maxym72

VIP

• Mayster
  •   

Napisano 22 marca 2013 - 17:30

sluna, Zapierdzielaja spowrotem - pewnie okazało sie, że miejsca parkingowe pozajmowane, albo Szwedy nie odśnieżyli nabrzeża. Adames z kilofem nie dał rady rozkruszyc kry i łajba zawraca na spokojniejsze wody. Wiatr w plecy, więc Maro z maszynowni zapierdziela na top grota, żeby linki porozplątywać, pot po tyłku ścieka nogawkami w kamasze. Kajka własnie kalkuluje, gdzie tu się na kolacje załapać, bo kalmary przepadły. Sześćdziesiąt bilionów chłopa zerka z zaciekawieniem przez ramię i wytrwale trzyma szoty łapacza. adames po walce z lodami Kalmaru łapie oddech i marspiklem (szpilorem) rozplata poskręcane liny. Fajka zwisa mu smętnie z mordeczki i puszcza regularne kółeczka niebieskiego dymku. Paluszki choć zgrabiałe i przemarźnięte sprytnie gmerają w takieluinku. Sześćset bilionów chłopa tęsknie zerka do kambuza - a tam cisza i zalatuje głodem. Do brzegu, do brzegu - zdają sie mówic zgłodniałe oczęta o chaberkowej barwie. Ciąg dalszy nastąpi.

[ Dodano: 2013-03-22, 17:33 ]
Wiatr 16 knottów prawie w plecy, więc zapierdzielają na maxa.

#528 sluna

sluna

VIP

• Przyjaciel forum
  •   

Napisano 22 marca 2013 - 18:00

:cenzura gruby numer! faktycznie wracają hmm

#529 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   
  • Rok Produkcji:2020
  • Silnik:Jeep
  • Imię:Andrzej

Napisano 22 marca 2013 - 18:13

maxym72,
Maxio Ty to sie z zawodem pomylyłęś
:lol

#530 Nazwa

Nazwa

VIP

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2.0M Gasss ;)
  • Imię:Przemek

Napisano 22 marca 2013 - 18:34

Moze do Karlskrone zawina, ale numer :)

#531 sluna

sluna

VIP

• Przyjaciel forum
  •   

Napisano 22 marca 2013 - 19:45

Tia... ciekawi mnie czy podczas takiego rejsu bez zawijania do portu wystarczy im zapasów :alko qrcze może wyślemy coś DHL'em hmm

#532 maxym72

maxym72

VIP

• Mayster
  •   

Napisano 22 marca 2013 - 19:46

Nazwa, Wracają dośc gibko po własnych śladach - jak po polu minowym. widzę Adamesa na bukszprycie - sterczy nad woda i przy pomocy stalowego pręta odgarnia glony w poszukiwaniu nitki, którą zostawili, żeby trafić spowrotem do Domu. Nitka jest czerwona - pochodziła z majtek Kajki - ofiarowała gatki na poczet szczęśliwego powrotu. Maro siedzi w maszynowni i na drutach robi stringi dla Kajeczki - coby oficer bez gatek nie paradował po pokładzie. Poświęcenie dla dobra załogi to najwyższy stopień wtajemniczenia. Kajka duma nad mapą: Gdzie tu kurnia teraz popłynąć??? No i co z tą kolacją, do stu tysięcy beczek zgniłych śledzi!!!! A sześć biliardów chłopa patrzy na nadciągające chmury i oblicza, ile czasu zajmie droga powrotna. W zębach trzyma szota pracza łapacza spinakera, bo ręce są nadające sie wyłącznie do łupania węgla beż użycia narzędzi twardych - znaczy na kamień zamarźnięte. Dłuuugi półpłynny gil zalepia nos, wyciekając strugą nie majacą końca wprost na sztormiak, co powoduje wieczyste przyklejenie do pokładu na wyznaczonych pozycjach. Noc nadciąga....

#533 miecio

miecio

VIP

• Przyjaciel forum
  •      
  • Silnik:2.2 /ropa/
  • Imię:miecio

Napisano 22 marca 2013 - 20:12

no w offie to se moge....
maxsym72, teraz mnie oswiecilo ze czytajac maxym mam na mysli hirama maxsima bo to przeciez jak juz poleci do ostro, mocno i celnie /trafnie/.... :miecio
rocznik nie ten ale co tam , /job twoja ma./

#534 patii

patii

VIP

• Pomagamy sobie
  •   

Napisano 22 marca 2013 - 20:35

Dostałam info od Adamesa że pół kilometra od portu w Kalmarze był taki lód którego Zawisza nie dał rady pokonać. Płyną na Hel :cenzura

Coś ten Kalmar mało szczęśliwy , ja nie dopłynęłam bo wiatry nie pozwoliły na ten kierunek a teraz znowu lipa i to tak blisko celu :chory

Zapasów wystarczy , wszystko co trzeba a nawet więcej jest ładowane w Gdyni :cwaniak

#535 sluna

sluna

VIP

• Przyjaciel forum
  •   

Napisano 22 marca 2013 - 20:47

patii, to się narobiło. Patka jak się z nimi połączyłaś? telepatycznie hmm
Próbowałem się skontaktować po kolei Kajka Maro Adam Wszędzie sorry..godz około południa i około 19 :cwaniak

#536 patii

patii

VIP

• Pomagamy sobie
  •   

Napisano 22 marca 2013 - 20:50

sluna, Adam sms-a posłał o 18:00 :cwaniak
... szkoda mi ekipy , zero portu = zero imprezowania ;P

#537 maxym72

maxym72

VIP

• Mayster
  •   

Napisano 22 marca 2013 - 20:50

patii, No i nici z kolacji na szwedzkiej ziemi - sześćdziesiąt bilionów chłopa pobiegło migusiem do kambuza obierać ziemniaki - z powodu wiatru o sile 22 knottów i przerażającego mrozu w wysokości -4 stopni - ziemniaki sa całkiem słodziutkie, tylko trzeba uważać przy obieraniu, żeby na pokład nie wypadły z grabek, bo dziurke zrobią i po podróży. Adames znowu wisi na bukszprycie i trzymany za nogi przez Mara z poswięceniem godnym lepszej sprawy stara sie przy świetle trzymanej w zębach latarki, złapać kilka latających fląder. W pobliskiej wsi na brzegu ktoś otworzył dół z gnitymi śledziami - doleciało na pokład i pociągnęło po nosach, powodując wstąpienie resztek sił w nogi i pomogło oderwać się od zagilonego pokładu.
Kukowi opadły ręce - Kajka wpadła do kambuza i kategorycznie zarządała wydania kolacji, w skład której koniecznie mają wchodzić kalmary. Przecież kapitan obiecał Kalamar - to muszą być, choćby nie wiem jaki lód po drodze. Jako argumentu użyła osobistego, wrodzonego i pielęgnowanego wdzięku, powłóczystego spojrzenia pięknych oczu spod długaśnych niebieskich rzęsisk oraz trzonka miotły. Ten ostatni znacząco wpłynął na decyzję kuka - migusiem (pożyczonym od Yody) wyskoczył za burtę, zanurkował i już po chwili, zanim kapitan zarządził: "alarm, człowiek za burtą!!", wypłynął z pięęękną sztuką mątwy. Wyskoczył na pokład, wprawnym ruchem i wzruszeniem ramion strząsnął z siebie sopelki lodu i niefrasobliwie, acz zdecydowanie i energicznie pierdupnął kalmarem o grotmaszt u podstawy, coby go zgłuszyć, bo bestia bardzo sie rzucała. Popatrzył Pani oficer w oczy i rzekł: Dla Ciebie o moja muzo wszystko - i rzucił sie do kambuza biegusiem robić wieczerzę.
A sześćdziesiąt biliardów chłopa kończyło właśnie obierać ziemniaki. Szykowała sie upragniona uczta....

#538 miecio

miecio

VIP

• Przyjaciel forum
  •      
  • Silnik:2.2 /ropa/
  • Imię:miecio

Napisano 22 marca 2013 - 20:52

a ja coltrane namawialem na rejs,... no nie poplynela,. ale co tam moze nastepnym razem, ,... ja nigdy! :miecio

#539 patii

patii

VIP

• Pomagamy sobie
  •   

Napisano 22 marca 2013 - 20:53

maxym72, ja planuję za rok płynąć , zabieram Ciebie ze sobą ( płacisz sam ) ... będziesz nam opowiadał na nocnej wachcie - zwłaszcza tej po :alko :haha ...

#540 sluna

sluna

VIP

• Przyjaciel forum
  •   

Napisano 22 marca 2013 - 20:56

,... ja nigdy!

ja też nie! bryyy

[ Dodano: 2013-03-22, 20:57 ]