http://kurgelectric.pl/flb.html
Światła dzienne na sterowniku DRL02
#81 Bezimienny Gość.Yodarek_*
Napisano 18 lipca 2017 - 00:16
Napisano 19 lipca 2017 - 21:40
Dzięki bardzo.
Napisano 21 lipca 2017 - 18:47
I dzisiaj sterownik który miałem chyba od 2012r padł.
Dla tych którzy mają ten sterownik przestroga, bo mogłem dziś stracić auto.
Podjechałem na parking i po zamknięciu auta odchodząc zauważyłem że światła drogowe się świecą.
W żaden sposób nie mogłem ich wyłączyć, telefon do Andrzeja, ale nie mogłem się połączyć. więc drugi tel do Maxia i szybka tymczasowa pomoc czyli wyjęcie bezpiecznika od świateł drogowych.
To półśrodek, bo w kabinie czułem swąd topionego plastiku/izolacji.
Szybki demontaż osłony pod kierownicą i stwierdzenie że obudowa sterownika jest gorąca, a za chwilę wyraźnie czułem pod palcami, że zaczyna się topić.
W aucie znalazłem tylko śrubokręt więc nawet klem od aku nie ma czym odkręcić.
Na szczęście udało się już skontaktować z Jędrkiem , który potwierdził moje przypuszczenie o odcięciu przewodów podłączających ten sterownik.
Na szczęście w budce dozorcy parkingu udało się zdobyć nóż i po odcięciu przewodów wszystko skończyło się szczęśliwie.
Andrzeju dziękuję za pomoc, a Wszystkim radzę uważać na ten sterownik, bo gdybym nie zauważył że światła się świecą, to po kilku min mogłoby się auto spalić od zwarcia w tym sterowniku.
Napisano 24 lipca 2017 - 22:19
Adam, wracaj do rozwiązań oryginalnych. Szkoda by było stracić tak wyjątkowe auto jak Twojego garbuska.
Napisano 25 lipca 2017 - 08:52
Napisano 24 października 2017 - 12:24
Napisano 24 października 2017 - 14:34
przekaznika nie masz ale instalacja i gniazdo przekaznika jest
Napisano 24 października 2017 - 15:27
no właśnie nie ma instalacji.Jest normalnie podciągnięta do przekaźnika świateł i obok nie ma nawet kabelka.Nie wiem czy to ma znaczenie ale to wersja amerykańska. Miernikiem znalazłam prąd po stacyjce na tym brązowym kablu z drugiego zdjęcia (taki z przodu z zielonym papierkiem ale nie wiem czy tam mogę się wpiąć??
Napisano 24 października 2017 - 15:34
Napisano 24 października 2017 - 15:38
Można
Dzięki Andrzej...
Napisano 18 sierpnia 2018 - 13:10
Witam.
Postanowiłem założyć sobie moduł świateł dziennych do mojego polifta.
przeglądając internet nic nie znalazłem dedykowanego do PT,
polecanego modułu producenta http://kurgelectric.pl/flb.html - FLB następcy DRL02 nie znalazłem w sprzedaży.
Co jest godnego założenia w PT:
1. https://allegro.pl/m...98#thumb/1 czego producentem jest http://shop.lepard.eu/nowosci.html
2. https://allegro.pl/m...14.html#thumb/5
3. https://allegro.pl/m...29.html#thumb/2
a może jeszcze coś innego.
Wyżej proponowane modułu są uniwersalne do jak to ujmują wszystkich samochodów. Co jest do wszystkiego nie znaczy jest dobre da naszych PT.
Napisano 18 sierpnia 2018 - 16:15
Jeśli chcesz, to mam moduł KurG electric Komplet z paragonem i instrukcją. Nigdy nie używany. Kiedyś kupiłem i próbowałem założyć,ale nie bardzo potrafiłem to zrobić. Odesłałem nawet do producenta, do sprawdzenia. Producent sprawdził i potwierdził, że moduł sprawny. Ale jakoś ponownie się nie zabrałem za założenie. Kosztował 64,50 ( mam paragon ale z 2015r ) Czyli można powiedzieć, że po gwarancji. Zapewne działa?
Napisano 18 sierpnia 2018 - 16:33
do polifta nie zalecany żadny - ale da sie zamontowć , choć zawsze jest ryzyko uszkodzenia TIPM , osobiście radziłbym dokładane led philipsa ze sterownikiem .
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 18 sierpnia 2018 - 16:34
Napisano 18 sierpnia 2018 - 21:06
też zastanawiałem się nad tym rozwiązaniem, szybciej i bezpieczniej.
Napisano 19 sierpnia 2018 - 09:29
A może warto podjechać do ASO, uruchomić w TIMP taką opcję i będzie oryginał
Napisano 19 sierpnia 2018 - 12:50
Andrzej jakiś konkretny typ Philipsa?
Napisano 24 sierpnia 2018 - 09:59
Dlatego we wszystkich autach powinien być prawny wymóg montażu przycisku bezpieczeństwa, który odcina na twardo akumulator.I dzisiaj sterownik który miałem chyba od 2012r padł.
Dla tych którzy mają ten sterownik przestroga, bo mogłem dziś stracić auto.
Podjechałem na parking i po zamknięciu auta odchodząc zauważyłem że światła drogowe się świecą.
W żaden sposób nie mogłem ich wyłączyć, telefon do Andrzeja, ale nie mogłem się połączyć. więc drugi tel do Maxia i szybka tymczasowa pomoc czyli wyjęcie bezpiecznika od świateł drogowych.
To półśrodek, bo w kabinie czułem swąd topionego plastiku/izolacji.
Szybki demontaż osłony pod kierownicą i stwierdzenie że obudowa sterownika jest gorąca, a za chwilę wyraźnie czułem pod palcami, że zaczyna się topić.
W aucie znalazłem tylko śrubokręt więc nawet klem od aku nie ma czym odkręcić.
Na szczęście udało się już skontaktować z Jędrkiem , który potwierdził moje przypuszczenie o odcięciu przewodów podłączających ten sterownik.
Na szczęście w budce dozorcy parkingu udało się zdobyć nóż i po odcięciu przewodów wszystko skończyło się szczęśliwie.
Andrzeju dziękuję za pomoc, a Wszystkim radzę uważać na ten sterownik, bo gdybym nie zauważył że światła się świecą, to po kilku min mogłoby się auto spalić od zwarcia w tym sterowniku.
Użytkownik Stefan2011 edytował ten post 24 sierpnia 2018 - 10:02
Napisano 26 sierpnia 2018 - 12:40
Dzwoniłem do serwisu. Mogą podłączyć pod komputer i sprawdzić w sterowniku czy jest taka opcja ( mówią, że jest ) uruchomienia świateł dziennych. Cena tylko 280pln.
Napisano 26 sierpnia 2018 - 22:00