Dzień dobry, a gdyby nie moparowski to co sie dzieje?
Nie wiem, i wolałem nie próbować, ale zdarzało się, mi oraz innym, że jak zaczynało wspomaganie wyć to pomagała wymiana na Mopara i czyszczenie sitka.
Napisano 11 grudnia 2017 - 22:54
Dzień dobry, a gdyby nie moparowski to co sie dzieje?
Nie wiem, i wolałem nie próbować, ale zdarzało się, mi oraz innym, że jak zaczynało wspomaganie wyć to pomagała wymiana na Mopara i czyszczenie sitka.
Napisano 12 grudnia 2017 - 08:07
Napisano 12 grudnia 2017 - 12:04
Użytkownik Stefan2011 edytował ten post 12 grudnia 2017 - 12:08
Napisano 12 grudnia 2017 - 12:13
Ja czyściłem za pomoca benzyny ekstakcyjnej. Króćce zbiorniczka zatkałem plasteliną, 20171121_164019.jpg a do srodka od góry zalałem benzynę, pozostawiłem na godzinę potem kilka trzepnięć i po wylaniu syfu szybka plukanka też benzyną ekstakcyjną i sitko jak nowe. Potem włączając na krótko silnik przepłukałem układ wspomagania 1 litrem ATF+4, nastepnie zalałem nowym litrem i kierę można obracać jednym palcem.
Wszystko i w temacie.
Przestańcie kombinować, zalewamy ATF+4 i to jest najpewniejsze. A, pytania typu: a co się stanie jak zalejemy inny płyn, kierować do wróżki.
Napisano 14 grudnia 2017 - 09:55
ogólnie to olej mopara występuje w opakowaniach 5l {ATF+4} 240pln...............masakra i taki kupiłem
Napisano 14 grudnia 2017 - 12:26
Nie patrzyłem na cenę, którą podajecie na forum i zapytałem w serwisie (nie autoryzowanym) „po ile litr chodzi”...jak usłyszałem cenę za litr moparowskiego atf+4, to myślałem że umrę...
Powiedzieli mi 194 pln za litr!!!!,
Pytam gościa, czy to cena z kosztem płukania i wymiany - oczywiście, że to cena za sam olej
Płukanie 80pln, zalanie 80pln -> 160 pln
Policzyłem szybciutko...i se myślę, „No brawo pitek, niezły księciunio jesteś...” „...kolejne pińset muszę w Ciebie zainwestować.”
Ale ulżyło mi trochę, jak zobaczyłem ceny, które podajecie:))
Dzięki
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Pompa wspomagania kierownicy - jaki zamiennik? |
Techniczny podstawowy | Bezimienny Gość.CruiserT_* |
|
![]()
|
|
Ubytek płynu chłodniczego |
Techniczny podstawowy | Bezimienny Gość.PT_Zawiercie_* |
|