[Opis] Jak usunąć automatyczne wł. AC przy nawiewie na sz
Bezimienny Gość.Anonymous_*
Napisano 26 lutego 2009 - 16:41
ale postaram sie objasnic:
jak wyjmiesz bialy panel (juz po zdjeciu panelu srodkowego) do ktorego sa podlaczone linki i na nim sa pokretla to przyjrzyj sie mechanizmowi pokretla od kierunku nawiewow, patrz od gory i krec od lewej do prawej, zobaczysz ze w pewnym momencie zaczynaja stykac sie 2 blaszki, w tym momencie zaczyna dzialac klima, kiedy na szybe lub szybe i nogi, w tym miejscu musi byc cos co nie pozwoli zetknac sie tym blaszkom.
spojrz na duze pokretlo, wytnij o takiej powierzchni kwadrat, potem zrob z niego prostokat, na jednym jego boku po drodku wytnij polkole o srednicy wspomnej "slomki" czyli tego co z tylu wychodzi w poziomie, taka rurka, patrzac z gory pokretla kierunkow nawiewu wloz to co wycialem z plastiku po jego prawej stronie, kapnij kropelka zeby sie nie suwalo. lepiej czy nic ?
Napisano 26 lutego 2009 - 19:43

U was też szyby tak mocno parują? Może to też wina filtra kabinowego ... zamierzam go jak najszybciej zmienić ... nawet przy słabym nawiewie na nogi mocno parowały mi szyby, szczególnie boczne

Napisano 27 lutego 2009 - 08:55

Napisano 27 lutego 2009 - 11:00
Z tego co pamiętam, to np. w oplach gdy parują szyby wystarczy wymienić filtr i jest OK. Nie wiem jeszcze czy mój PT ma w ogóle założony filtr

Napisano 27 lutego 2009 - 11:11
Napisano 27 lutego 2009 - 12:15

Napisano 27 lutego 2009 - 18:26

Napisano 28 lutego 2009 - 09:27
ja mam welurowe dywaniki i jak je wziołem do domu i wysuszyłem na kaloryferze to od razu parowanie się zmiejszyłonie sądzę, żeby to było od podłogi/dywaników

Napisano 28 lutego 2009 - 19:59
Skończyły się jakoś problemy z parowaniem (nie ruszałem filtra), więc wnioskuję, że przyczyna mogła być w mokrych dywanikach welurowych - pojeździłem z nadmuchem na nogi i podeschły ...

[ Dodano: 2009-03-08, 16:18 ]
wyciąłem dziś "blokadę" z etui od pendrive'a i zamontowałem bez kleju - powinno się trzymać ... chyba działa

Napisano 02 września 2009 - 12:05
Disabling the air conditioner when in Defrost mode
A quick way to gain some power in winter. (A/C can still be used during defrost when desired by switching the fan control to the blue dots.)
1. Use a trim stick (soft tool to prevent marring), pry out window switch bezel on the dash.
2. Disconnect power window control switch (slide the red locking tab prior to removing connector), remove screw inside switch opening, use trim stick and pry out the center bezel assembly, gently lift up and out (has locating tabs at bottom) then remove bezel. The heater control knobs will also pop off, don't worry the knobs are keyed so they can only be reinstalled in the correct position.
3. Just above and to the left of the heater/defrost select knob shaft are three ribbons of metal about an 1/8 inch wide. Drill a hole through the lowest one, making sure to sever it completely without cutting the one above it.
4. Reinstall the bezel (and the screw), heater control knobs (remember they're keyed, don't force them), and power window switch assembly (be sure to push the red locking tab back into place on the connector).
Credits:
* Bezel removal instructions: PTCC Forum Member KC6iih
* Drilling instructions: Neons.org “How To Page” Duke Wilford
Napisano 03 września 2009 - 08:34
Napisano 03 września 2009 - 10:40
Bezimienny Gość.barooop_*
Napisano 03 września 2009 - 11:01

Jak tak to jaki efekt wam wyszedł?

Napisano 04 września 2009 - 18:04
Napisano 14 września 2009 - 07:44

Z góry bardzo dziękuję
Pozdrawiam
Napisano 15 września 2009 - 07:44
Napisano 17 września 2009 - 14:32
Pozdrawiam.

Bezimienny Gość.biki112_*
Napisano 24 listopada 2009 - 11:49
2)wykrecic bialy panel na ktorym sa pokretla
3)odlaczyc przewod po lewej
4)wyciac jak wspomnial resiurc z jakiegos plastiku kwadrat o powierzchni pokretla
5)zrobic z niego prostakat
6)przymierzyc do pokretla i w miejscu gdzie jest "slomka" ktora sie zaklada na bolec wystajacy z deski wyciac polksiezyc o srednicy tej "slomki"
7)patrzac na pokretlo kierunku nawiewu od gory wkladamy ten element po prawej, maksymalnie blisko osi pokretla
8)potem z chirurgiczna precyzja walimy na to kropelke kleju zeby ten kawalek plastiku sie nie suwal, gdyz wewnatrz wszystko jest wysmarowane smarem aby precyzyjnie dzialalo. to tyle.
WITAM ŁADNIE OPISANE .
1] PYTANIE JAK ZDJĄĆ PRZEDNIĄ KONSOLĘ OD CZEGO ZACZĄĆ BY JEJ NIE USZKODZIĆ ?
Napisano 24 listopada 2009 - 11:54
Bezimienny Gość.biki112_*
Napisano 24 listopada 2009 - 13:42
witaj ,w jakimś innym temacie ktoś chciał zdjąć konsole i wymalować , pisał coś że trzeba najpierw podważyć sterownik od szyb od spodu a następnie odkręcić wkręt który znajduje się pod sterownikiem ,następnie zdjąć pokrywę z zatrzasków. Czy odrobiłem pracę domową ? Czy też tak robiłeś .