Skocz do zawartości


Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl


Zdjęcie

NO FUSE no drl ---- co oznacza?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 jacek101

jacek101

    PT Amateur

  • Użytkownicy
  • Posty: 21
  • Dołączył:  25 gru 2012
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2500GT-GAZ
  • Imię:jacek

Napisano 11 luty 2014 - 11:37

witam wszystkich
taki kod lub błąd wyświetlił mi się po wyjęciu radia i założeniu go z powrotem. Czy ktoś może pomóc.Dziękuje

#2 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 16193
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2020
  • Silnik:Jeep
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 luty 2014 - 12:23

sprawdz bezpiczniki w kabinie a zwłaszcza nr13

#3 jacek101

jacek101

    PT Amateur

  • Użytkownicy
  • Posty: 21
  • Dołączył:  25 gru 2012
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2500GT-GAZ
  • Imię:jacek

Napisano 11 luty 2014 - 12:45

dziękuje :chory , sprawdzałem 13, 14 , kilka losowych pod maska ,sa ok
radio padło w wyniku rozładowania akumulatora / dziwne ,jednak możne możliwe/, chciałem sprawdzić czy dochodzi prąd z tyłu,i czy wewnętrzny bezpiecznik jest ok dochodził, założyłem radio zakładając ze je w jakiś dziwny sposób szlak trafił , później wtedy pojawił się ten komunikat.
oświetlenia wnętrza tez brak

#4 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 16193
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2020
  • Silnik:Jeep
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 luty 2014 - 13:20

jacek101,
masz na 100 % uwalony bezpicznik jesli w kabinie jest ok to jeszcze pod masa jest taki w osłonie plastykowej sprawdź dokładnie

#5 michal-wm

michal-wm

    PT PRO

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 688
  • Dołączył:  01 lip 2012
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2,0 M Gas
  • Imię:Michał
  • Skąd::wielkopolska
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 luty 2014 - 13:47

jacek101,
słuchaj się Andrzeja wie co pisze, a na marginesie korzystaj z :szukaj
poczytaj sobie to
http://ptclub.pl/viewtopic.php?t=6675

#6 jacek101

jacek101

    PT Amateur

  • Użytkownicy
  • Posty: 21
  • Dołączył:  25 gru 2012
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2500GT-GAZ
  • Imię:jacek

Napisano 17 luty 2014 - 17:51

a tego jednego w plastiku nie ruszałem , bo sie.... BAŁEM !
używając szukaj :) na ten temat znalazłem słowa Andrzeja
"z wyjatkiem 19 i 20 (światła mijania ) nie powinny Cie interesowac te bezpieczniki :kawka
Jesli masz konkretną awarie podpowiem który za to odpowiada , choc i tak nie polecam osobom postronym (nie elektrykowi ) grzebać w instalacji chryslera - wiecej można uszkodzić "
podany link nie jest dla mnie dostępny, jednak dziękuje
Po powrocie sprawdzę ten w plastiku, Trochę spanikowałem bo rzecz sie miała przed wyjazdem za granice , ale bez radia i światełka dało się pojechać .pozdrawiam

[ Dodano: 2014-02-17, 17:51 ]
po powrocie udało mi sie wymienić wspomniany bezpiecznik pod maska i wszystko włącznie z radiem wróciło do normy :brawo :brawo i dziękuje
nurtuje mnie jednak pytanie , po jaką cholerę tak zabezpieczyli akurat ten jeden bezpiecznik tym plastikiem , namordowałem sie strasznie a i tak finalnie ten plastik urwałem

#7 bartek_sz3

bartek_sz3

    VIP

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 5651
  • Dołączył:  25 lip 2011
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 M cyklon
  • Imię:Bartek i Monika
  • Skąd::TarnowoPodgórne
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 18 luty 2014 - 00:04

nurtuje mnie jednak pytanie , po jaką cholerę tak zabezpieczyli akurat ten jeden bezpiecznik tym plastikiem , namordowałem sie strasznie a i tak finalnie ten plastik urwałem


po to abyś na serwis pojechał :haha

#8 miecio

miecio

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 13057
  • Dołączył:  21 cze 2009
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:2.2 /ropa/
  • Imię:miecio
  • Skąd::krk
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 18 luty 2014 - 13:50

ifor dostal a nawalil postow,... a i jeszcze czarny jest ,...
mi nic do tego ale moder by przywolal do pionu, grudzień 2012 dolaczyl,...
ja bym mu i podobnym info nie udzielil, ale ja jestem ja a inni sa inni,....
:miecio

#9 maxym72

maxym72

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 6570
  • Dołączył:  19 sty 2009
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:Voyager 2,5 t
  • Imię:Max
  • Skąd::Szczecin
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 19 luty 2014 - 18:57

jacek101, Bo to jest bezpiecznik transportowy - jak wiesz jak, to wyjmujesz go w momencie pozostawienia samochodu na dłużej - zero poboru prądu. Nie działa radio, central podświetlenie wnętrza - czyli akcesoria. Ciągniesz za obudowę i wychodzi. Jak chcesz wymienić, trzeba się pomęczyć, ale generalnie zawsze możesz go wyjąć ręką bez dodatkowych narzędzi - taka idea. Pozdrawiam

#10 jacek101

jacek101

    PT Amateur

  • Użytkownicy
  • Posty: 21
  • Dołączył:  25 gru 2012
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2500GT-GAZ
  • Imię:jacek

Napisano 19 luty 2014 - 21:02

raz jeszcze dziękuje,
oczywiście nie wiedziałem ze pełni taka funkcje,
pozdrawiam

#11 HAL9000

HAL9000

    Zwolennik

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 311
  • Dołączył:  28 wrz 2008
  • Rok Produkcji:2002
  • Silnik:2,0
  • Imię:Krzysztof
  • Skąd::Chełmża
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 20 listopad 2020 - 09:54

Mowa o tym bezpieczniku?

 

Załączony plik  skrzynka bezpieczników pt1.jpg   50,22 KB   0 Ilość pobrań







Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych